fbpx

Program: Luni - Vineri: 13.00 - 18.00

Cariere

12 motive pentru care merita sa investesti in cursuri de limbi straine

12 motive pentru care merita sa investesti in cursuri de limbi straine

Limbile straine reprezinta astazi, cartela de acces catre oportunitatile pe care viata ti le ofera. Mai mult decat atat, investitia in autoeducare se va reflecta pe tot parcursul vietii, atat pe plan profesional, cat si pe plan personal. O limba straina te ajuta sa te autodepasesti, indiferent de varsta pe care o ai. Cu ajutorul unei limbi straine, poti face fata oricarei provocari!

Iata 12 motive pentru care merita sa investesti in cursuri de limbi straine!

1.Te deosebesti prin accentul pe care il dobandesti invatand o limba straina!

Competitivitatea te antreneaza pentru viitor, te face sa iti doresti mai mult de la tine si sa intelegi ca trebuie sa te diferentiezi intr-un fel fata de ceilalti. Atunci cand alegi sa te inscrii la cursuri de limbi straine, stii deja ca la finalul acestora te vei diferentia prin cunostinte, abilitati sau competente. Prin dezvoltarea vocabularului in ceea ce priveste o limba straina, tu vei fi pregatit in orice circumstanta sau context in care comunicarea cu o persoana dintr-o alta tara este necesara.

2.Increderea in tine creste semnificativ prin invatarea unei limbi straine! Cei din jurul tau te vor lauda si vor fi impresionati de cunostintele tale.

Desi engleza este un ”must have” in zilele noastre, nu multe persoane cunosc aceasta limba la nivel conversational sau avansat. Daca alegi sa te inscrii la cursuri de specialitate, vei invata sa vorbesti la fel de bine ca un nativ, iar cei din jur vor avea numai cuvinte de lauda pentru tine. Bineinteles ca nu numai engleza este importanta, iar pentru a aduce o plus valoare cunosintelor tale, poti opta si pentru cursuri de limba germana. Odata cu aprecierea celor din jur, tu iti dezvolti increderea de sine!

3.Poti cunoaste oameni dincolo de granite si poti depasi bariera lingvistica!

O limba straina iti ofera oportunitatea de a cunoaste oameni noi. Vei putea comunica mai usor cu cei pe care ii intalnesti in calatoriile tale in strainatate sau la locul de munca. Astfel, cercul tau de prieteni nu va mai fi restrans, ci din contra, se va mari din ce in ce mai mult.

4.Ramai ”mental fit” pentru ca prin memorarea vocabularului si prin exercitile de gramatica antrenezi memoria.

Sanatatea creierului este extrem de importanta si implicit, memoria. Exista tot felul de exercitii pentru memorie, insa unul dintre cele mai eficiente este chiar dobandirea cunostintelor in ceea ce priveste o limba straina. Invatarea unei limbi straine iti antreneaza memoria, ti-o mentine si te ajuta sa ti-o imbunatatesti. Cu cat iti propui sa dobandesti un vocabular nou, cu atat memoria ta va fi mai sanatoasa.

5.Comunicarea internationala se poate realiza fara probleme!

In limba materna, comunicarea eficienta nu reprezinta o problema, insa nu la fel se intampla si cu o limba nefamiliara. Atunci cand te lovesti de o situatie in care esti nevoit sa comunici intr-o limba mai putin cunoscuta, trebuie sa fii pregatit. Si cum te poti pregati mai bine daca nu incepand cu cateva cursuri de limbi straine?  In cadrul cursurilor de la Leonhardt Learning – Centrul German de Comunicare si Pregatire Profesionala ai sansa de a invata engleza sau germana la fel de bine ca un nativ!

6.Poti castiga prieteni noi si poti obtine contacte noi incepand chiar cu un curs de limbi straine.

Inscrierea la cursuri de limbi straine nu inseamna doar dobandirea unui nou vocabular, ci si noi oportunitati pe plan personal. Daca inveti o limba straina, iti maresti sansele de a castiga prieteni noi pe care te poti baza atunci cand ai nevoie de ajutor.

7.Poti sa lucrezi sau sa studiezi in afara tarii natale, invatarea unei limbi straine iti ofera alternative si oportunitati.

Indiferent ca iti doresti sa lucrezi intr-o tara straina sau pur si simplu vrei sa studiezi, o limba straina este esentiala. Un raspuns negativ la intrebarea „cunosti o limba straina?”, te poate elimina din procesul de selectie pentru job-ul mult dorit. Asadar, de cele mai multe ori, succesul si implinirea pe plan personal si profesional depinde, implicit, de cunoasterea unei limbi straine.

8.Poti obtine un loc de munca mai bine platit. Globalizarea actuala face invatarea unui limbi straine indispensabila! Firmele cauta angajati cu cel putin o limba straina.

Viitorul carierei tale depinde de competentele si abilitatile pe care le dobandesti! Daca alegi sa inveti o limba straina, te vei diferentia cu siguranta la un interviu de angajare, iar sansele ca tu sa fii ales vor creste semnificativ.

9.Te dezvolti personal prin cunoasterea unui alt spatiul cultural. Invatarea unei limbi straine iti mijloceste nu numai cunostintele lingvistice, ci si cultura spatiului cultural aferent.

Dezvoltarea personala ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi. Daca esti preocupat sa evoluezi constant si sa cauti mereu solutii prin care sa devii mai bun, studierea unei limbi straine poate fi una dintre cele mai bune metode.

10.Entuziasmul de a calatori este mult mai mare atunci cand depasesti bariera lingvistica.

Teama de a vorbi in public este una dintre cele mai mari temeri. Acelasi lucru se intampla si cand calatoresti in alta tara si esti complexat de faptul ca nu cunosti nici macar o limba de circulatie internationala. Daca alegi sa investesti in invatarea unei limbi straine, te poti bucura de calatorii si mai mult de atat, stii ca vei putea comunica indiferent de context.

11.Stapanirea unei limbi straine are efect pozitiv asupra starii de anxietate.

Invatarea unei limbi straine necesita efort sustinut de motivatie si implicit, mult timp dedicat. Multe persoane se confrunta adesea cu stari de anxietate. Pentru a evita un astfel de diagnostic, ai nevoie de activitati care sa-ti ocupe timpul intr-un mod eficient. O limba straina vine la pachet cu oportunitati personale si profesionale care au un efect benefic asupra starii psihice.

12.Poti sa iti cauti clienti sau parteneri de afaceri in alta tara.

Unul dintre cele mai mari impedimente in dezvoltarea unui business de succes este reprezentat de lipsa oamenilor dedicati si specializati intr-un anumit domeniu.  Daca poti comunica eficient intr-o limba straina, poti crea parteneriate si iti poti dezvolta domeniul de activitate si pe plan international.

Asadar, exista destule motive pentru a incepe chiar acum cursuri de limbi straine. Tu trebuie doar sa iti doresti sa te dezvolti si sa devii ceea ce vrei sa fii! Nicio investitie in educatie nu este pierduta!

Raspunde